"Вважаю, що Україні потрібен свій Вацлав Гавел. Бачу дві кандидатури на його роль", - Бєлковський

Політолог впевнений, що із цією роллю гідно впораються відомий український музикант та не менш відомий письменник.

Станіслав Бєлковський. Фото: соцмережі.

Якби Україна стала парламентською республікою, то ідеальними кандидатами на пост президента були б музикант Святослав Вакарчук та письменник Юрій Андрухович. Таку думку висловив російський політолог Станіслав Бєлковський у програмі "БАЦМАН" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна", передають Патріоти України.

"Я взагалі прихильник парламентської республіки і вважаю, що Україні потрібен свій Вацлав Гавел (чеський письменник, останній президент Чехословаччини і перший президент Чехії.ред.). Аналог. Бачу дві кандидатури на роль українського Гавела: Святослав Вакарчук і Юрій Андрухович", – сказав Бєлковський.

На запитання, чи є у Вакарчука реальні шанси стати президентом, він відповів: "Якщо Україна стане парламентською республікою, то всі шанси. Як і в Андруховича". Водночас Бєлковський додав, що не обговорював з Андруховичем цієї ідеї.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...