"Вывел его "в люди", а на похороны не приехал", - російський письменник про Путіна та Моторолу

Віктор Шендерович вважає, що Павлова, швидше за все, вбили свої, тому що він почав представляти безумовну небезпеку для інших військових злочинців.

Віктор Шендерович. Фото: Stuki-Druki.com.

Президент Росії Володимир Путін вивів бойовика Арсенія Павлова (Моторолу) "в люди", і тому дивно, що лідер РФ не поїхав на похорон до вбитого сепаратиста. Про це в колонці для російського журналу The New Times заявив російський письменник і публіцист Віктор Шендерович, передають Патріоти України.

На його думку, покликанням Павлова було насильство, і, судячи зі свідчень про особисту участь в тортурах і вбивствах полонених, він був "міцно заточений на цю справу". Шендерович зазначає, що в довоєнному житті знайти собі такі "радощі" було небезпечно і важко, тому Павлов мив машини.

Путін, вважає письменник, відчинив перед Моторолою "двері в майбутнє", вивів його з автомийки, забезпечив грошима і зброєю, "підбадьорив важливими геополітичними міркуваннями" і забезпечив ідеєю "русского мира", яка "давала автоматичне право на довгоочікувані тортури і вбивства". І не тільки йому, а й сотням росіян, які поїхали на Донбас у 2014 році, додав публіцист.

Шендерович передбачає, що Павлова, швидше за все, вбили "рідні", тому що він почав представляти безумовну небезпеку для військових злочинців рангом вище - ідеологів "русского мира". Публіцист пише, що "чорт знає" що міг би розповісти Моторола і "бог знає", які прізвища назвати.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...