Винні будуть покарані: Ще одного працівника колонії, що бив Тимошенко, засудили до трьох років ув'язнення

Нардеп домоглася покарання для одного зі своїх кривдників.

Юлія Тимошенко. Фото google.com

Комінтернівський райсуд Харкова визнав винним та заочно засудив до трьох років позбавлення волі колишнього інспектора Качанівської виправної колонії № 54, якого Юлія Тимошенко звинувачувала у побитті. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури, передають Патріоти України.

Інспектора визнали винним у перевищенні службових повноважень, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Крім ув'язнення, йому заборонили на три роки обіймати посади в правоохоронних органах та позбавили спеціального звання – лейтенант внутрішньої служби.

Відомство додало, що засуджений переховується і перебуває за межами України та оголошений у міжнародний розшук. Тому слідство та розгляд судового провадження проводилися у заочній формі.

ГПУ нагадала, що у квітні 2012 року "службовці безпідставно застосовували до засудженої на той час Юлії Тимошенко фізичне насильство з метою примусової доставки її до лікарні. Внаслідок протиправних дій правоохоронців постраждалій було заподіяно легкі тілесні ушкодження".

Ще двох фігурантів справи – заступника начальника Качанівської виправної колонії та начальника відділу охорони колонії суд визнав винними у тих же порушеннях і також засудив до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...