Вишиванка не врятувала: У Запоріжжі демонтують найбільший пам'ятник Леніну (відео)

Його двічі за останні два роки намагалися повалити, одягали у вишиванку й у форму збірної України.

Пам'ятник Леніну у Запоріжжі. Фото: соцмережі.

У Запоріжжі з 9 березня повним ходом ведеться демонтаж пам'ятників діячам радянської епохи, зараз вже завершені підготовчі роботи до демонтажу пам'ятника Леніну. Про це повідомив кореспондент 112 Україна, передають Патріоти України.

"У даний час це найбільший монумент з тих, що залишилися в Україні. Висота пам'ятника близько 20 метрів. Його двічі за останні два роки намагалися повалити, одягали у вишиванку й у форму збірної України. Точний час демонтажу назвати складно, оскільки дата кілька разів переносилася. У соцмережах повідомляли, що демонтаж може початися в найближчі години, зокрема приберуть написи і фігури робітників. Самого Леніна будуть знімати завтра, для цього вже все готове", - розповів кореспондент.

Раніше в Запоріжжі демонтували бюст Орджонікідзе. Закони про декомунізацію набрали чинності 21 травня 2015 року. Документами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб і визнаються борцями за незалежність України УПА та інші організації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...