Вже третина громадян США вважають Росію найбільшою загрозою, – опитування

За результатами опитування, до числа найбільших загроз для США респонденти також віднесли Китай (13%), Іран (9%), Сирію (6%) та Ірак (5%).

Американці впевнені, що Росія - одна з найбільших загроз. Ілюстрація: Главком.

31% американців вважають Росію країною, яка найбільше загрожує США, ще 22% називають найбільшою загрозою Америці Північну Корею. На це вказують результати дослідження громадської думки, які оприлюднили у Pew Research. Новину передають Патріоти України.

Дослідники вказують, що негативне ставлення до Росії та КНДР нині сягає найвищих показників з 90-х років минулого сторіччя. Для порівняння, у березні 1990-го року 32% американців назвали Росію найбільшою загрозою для Америки.

При цьому найбільшою загрозою для США Росію назвали 39% виборців Демократичної партії США та 21% виборців Республіканської партії. За результатами опитування, до числа найбільших загроз для США респонденти також віднесли Китай (13%), Іран (9%), Сирію (6%) та Ірак (5%).

Американські спецслужби у січні оприлюднили звіт, в якому припустили, що президент Росії Володимир Путін замовив «кампанію з впливу» на вибори США за допомогою комп’ютерних зламів, витоку інформації й інших методів.

Інформагентство Reuters з посиланням на трьох чинних і чотирьох колишніх американських чиновників 19 квітня повідомило, що план із впливу на президентські вибори у США минулого року розробили в Російському інституті стратегічних досліджень. У самому Російському інституті та в Кремлі спростовують цю інформацію і кажуть, що не втручалися в американські вибори.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...