Или грудь в крестах, или голова в кустах: Росія будує багатомільярдний "Північний потік-2", не чекаючи дозволів - ЗМІ

Згідно з планами, обидві нитки "Північного потоку 2" мають бути прокладені практично паралельно першій черзі газопроводу по дну Балтійського моря і будуть закінчуватися в німецькому Любміні.

"Північний потік-2" почали будувати без дозволу. Фото: Еспресо.TV.

Дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" ще не отримано, але реалізація проекту триває. Про це пише "Німецька хвиля", передають Патріоти України.

У четвер, 27 жовтня, перші труби для газопроводу, протяжність якого повинна становити 1,2 тисяч кілометрів, прибули з Росії до Німеччини на острів Рюген. Компанія-оператор Nord Stream 2 збирається в кінці 2019 року розпочати експлуатацію газопроводу, вартість якого в даний час оцінюється в 8 мільярдів євро, пише видання. Згідно з планами, обидві нитки "Північного потоку 2" повинні бути прокладені практично паралельно першій черзі газопроводу по дну Балтійського моря і будуть закінчуватися в німецькому Любміні.

Раніше віце-президент США Джо Байден розкритикував угоду ряду європейських країн зі створення газопроводу "Північний потік-2". Про небезпеку "Північного потоку" заявляв і президент Польщі Анджей Дуда, за словами якого газопровід не тільки б'є по енергетичній безпеці Польщі та України, а й становить загрозу для європейської єдності. В середині квітня польська нафтогазова компанія (PGNIG) заблокувала виплату Газпрому близько 200 млн доларів дивідендів зі спілки EuRoPol Gaz, що завадить Росії фінансувати будівництво трубопроводу "Північний потік 2".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...