З допомогою США: На кордоні з РФ Естонія облаштує радарні позиції - ЗМІ

Спорудження комплексу дозволить істотно поліпшити режим охорони кордону на річці Нарове, підвищити можливості затримання порушників.

На російсько-естонському кордоні. Ілюстрація:Кореспондент

США виділять Естонії п’ять мільйонів доларів на облаштування радарних позицій на березі прикордонної річки Нарови на східному кордоні, щоб забезпечити краще покриття електронною охороною річки і її лівого берега. Про це пише пише Swissinfo, передають Патріоти України.

Як повідомила прес-служба департаменту поліції і прикордонної охорони, облаштування радарних позицій включає в себе проектування, будівництво радарної башти, самого радара, камер спостереження, електроз’єднань, під’їзні шляхи, системи зв’язку, безперебійне електропостачання, охоронну систему та інше.

Спорудження комплексу дозволить істотно поліпшити режим охорони кордону на річці Нарове, підвищити можливості затримання порушників.

Міністр внутрішніх справ Андрес Анвельт високо оцінив внесок США в облаштування східного кордону.

“Будівництво прикордонних споруд на східному кордоні важливо для Естонії, важливо для всього Європейського Союзу і для НАТО, тому роботи слід вести грунтовно і так, щоб ці об’єкти прослужили кільком поколінням. Облаштування кордону, без сумніву, є одним з найбільших викликів сучасній історії. Дуже радує, що до реалізації проекту вносять свій вклад не тільки наші славні колеги з Естонії, а й наші надійні партнери з-за кордону”, – зазначив Анвельт.

Загальна вартість проекту облаштування східного кордону Естонії перевищує 70 млн євро.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...