З пастирським візитом: В Україну їде кардинал із Ватикану

Офіційний привід для візиту - участь у прощі до Маріїнського центру в селі Зарваниці на Тернопільщині, де зберігається чудотворна ікона Божої Матері.
Леонардо Сандрі. Фото: Дзеркало Коломиї.

З 11 по 17 липня поточного року в Україні з візитом перебуватиме префект Конгрегації Східних Церков, кардинал Леонардо Сандрі; Папа Римський Франциск передав із кардиналом своє послання українським католикам, "братам і сестрам-православним", а також всім "жінкам і чоловікам доброї волі". Про це повідомляється на офіційному сайті Апостольської нунціатури в Україні (посольства Ватикану) з посиланням на Конгрегацію Східних Церков, передають Патріоти України.

Кардинал приїде в Україну на запрошення голови Української Греко-католицької церкви Святослава Шевчука. Офіційний привід для візиту - участь у прощі до Маріїнського центру в селі Зарваниці на Тернопільщині, де зберігається чудотворна ікона Божої Матері.

Знаючи про майбутній візит префекта в Україну, Папа Франциск через нього передав католикам України, "братам і сестрам-православним і всім чоловікам і жінкам доброї волі" своє благословення і запевнення в почуттях любові і близькості "до народу, випробуваного стражданням і нужденністю, які були спричинені відомими конфліктами". Голова Католицької церкви висловив свою підтримку "всім тим, хто невтомно трудиться задля миру, заради примирення у повазі до права, і за допомогою діл милосердя і солідарності приходить на допомогу численним переселенцям та нужденним".

Візит кардинала розпочнеться 11 липня в Києві - в супроводі Апостольського нунція в Україні (посла Ватикану) архієпископа Клаудіо Гуджеротті і голови УГКЦ Святослава Шевчука він вшанує пам'ять героїв Небесної Сотні і жертв Голодомору. 12 липня у свято святих Петра і Павла, що відзначається в цей день українськими греко-католиками, він візьме участь у богослужінні в столичному соборі Воскресіння Христового і помолитися біля труни покійного предстоятеля церкви Любомира Гузара.

13 липня Леонардо Сандрі перебуватиме в Харкові, де також візьме участь у богослужінні. У той же день ватиканська делегація відправиться до Краматорська. На наступний день, 14 липня, в храмі Святого Іллі в Краматорську після богослужіння призначено зустріч із місцевим духовенством. Далі дорогою до Харкова кардинал заїде в Слов'янськ, де зустрінеться з переселенцями.

У суботу, 15 липня, Леонардо Сандрі перебуватиме в Івано-Франківську, звідки приєднається до всеукраїнського паломництва до Зарваниці. Зокрема, кардинал візьме участь у процесії зі свічками і нічному молебні.

Наступного дня, 16 липня, він очолить богослужіння в Зарваниці, а ввечері того ж дня прибуде до Львова, де відвідає собор Святого Юра. 17 липня, дорогою в аеропорт, кардинал проведе зустріч із римо-католицькими ієрархами. Візит передбачає безліч інших заходів.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...