За державні гроші: Вінницьке лісництво купило джип з "тюнінгом" за 1,4 млн грн

Головний лісник Вінниччини при цьому, як стверджують, успішно пройшов люстрацію, але документи з цього приводу чомусь неможливо знайти.

Джип Mitsubishi Pajero Wagon. Фото: catalog.car.ru.

Державне підприємство "Вінницьке лісове господарство" купило собі за бюджетні гроші джип Mitsubishi Pajero Wagon дорожче, ніж у офіційного виробника - майже за 1,4 млн. грн. "Накрутка" може становити близько 150 тис.ч грн. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на vn.presspoint.in.ua.

Єдиною умовою лісників, яка в корені відрізняла б дорогий джип з автосалону від "автомобіля спеціального призначення", який купували вінницькі лісгоспівці, було те, що автомобіль "повинен бути оснащений кріпленням для бензопили, відер і лопат для гасіння пожеж, на підтвердження чого Учасник надає у складі цінової пропозиції відповідні документи". "Мабуть, саме такий "тюнінг" коштував додаткові сотні тисяч гривень", - пишуть журналісти.

Про чудо-автомобіль для лісників вперше повідомили користувачі соцмереж. Ось ціна «повного фаршу» найновішої моделі цього позашляховика у офіційного дилера:

Сам керівник «Вінницького лісгоспу» - теж виявився доволі цікавою особистістю. Віктор Васильович Попельнюк, який вже тривалий час надійно обіймає посаду головного лісника Вінниці, як свідчать документи, з успіхом пройшов процедуру «люстрації».

Проте, чи то з вини «недолугих» адміністраторів державних сайтів, чи з певним умислом, але ні його декларацію, ні заяви про готовність до перевірки небайдужі українці побачити не можуть на офіційних сторінках. Всі документи про всіх лісників районів є. Окрім документів Попельнюка.

Гучний шлейф скандалів, до речі, за Віктором Попельнюком тягнеться вже мінімум 8 років. Ось що писали журналісти видання RIA про Попельнюка у далекому 2008 році: «Минулого літа була спроба "поміняти" без згоди губернатора начальника Вінницького обласного управління лісового господарства Віктора Попельнюка, підстава - реорганізація управління. Але Віктор Попельнюк мав сильну підтримку у вінницької влади - його відстояли. І за те, що Віктор Васильович у 2006 році став депутатом облради (пройшов останнім за списком "Народного Блоку Литвина"). Проте тоді найбільшу підтримку йому організувала "Наша Україна".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...