За наказом Путіна: колишній співробітник КДБ і ФСБ розповів про те, як був підірваний А321

Знищенням російського авіалайнера у небі над Синаєм російський президент хотів викликати у світі до себе увагу та співчуття.

Останки російського авіалайнера. Фото:rusvesna.su

Кремль навмисне підірвав літак А321 російської авіакомпанії "Когалимавіа" над Синаєм в Єгипті. Про це колишній співробітник КДБ і ФСБ Борис Карпічков заявив виданню DailyMail, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Як наголошується, президент Росії Володимир Путін такими діями хотів отримати увагу і співчуття усього світу для відновлення позицій на міжнародній арені, а також відкритої боротьби з ІДІЛ.

Сьогодні екс-шпигун Карпічков живе з сім'єю у Великобританії під іншим прізвищем. За десять років служби в російській розвідці він став майором. Був посвячений у таємниці Кремля на найвищому рівні. Довгий час працював в Латвії.

Також він мав фінансові суперечки з керівництвом. Казав, що йому винні гроші. Кремль порушив проти нього кримінальну справу, а також звинуватив у масовому шахрайстві, помістивши під домашній арешт. Використовуючи фальшиві паспорти, Карпічков втік з країни.

Як відзначає видання, Борис Карпічков продовжує підтримувати зв'язки з ключовими особами російської інтелігенції.

Основні дані Карпічков наводить, посилаючись на інформацію невідомого генерал-лейтенанта ГРУ, який йому повідомив, що Путін в приблизний час аварії літака висловлював свої побоювання щодо "можливих втрат політичного впливу" в Сирії і на Близькому Сході.

Путін дбав про долю свого традиційного союзника в регіоні, президента Асада, враховуючи підтримку Заходом повстанських груп, що намагаються повалити його.

Мета полягала в тому, щоб отримати "принаймні, мовчазне схвалення" світу для масивних військових операцій проти ворогів Асада - сирійських повстанців. Все це під прикриттям кампанії по боротьбі з терористами "Ісламської держави", які взяли на себе відповідальність за вибух пасажирського літака.

Також екс-ФСБшник зазначив, що операція була проста. "Шпигуна відправили на єгипетський курорт Шарм-ель-Шейх, де щорічно відпочивають сотні тисяч росіян. Той видав себе за бійця, який проходить курс лікування після служби в Україні.

Агент почав курортний роман з молодою російською дівчиною. Коли вона поверталася в Санкт-Петербург , вручив подарунок. У ньому і була бомба. Підривач мав надвисоку напругу - 7. Такий виготовляють тільки для спецназу. Сам пристрій виглядав, як шматок труби", - передає слова Карпічкова видання.

Потім чоловік провів дівчину через охорону на літак. Бомба була закладена під сидіннями 30А або 31А. Місце 30А займала 77-річна Надія Башакова. Сидіння 31А було для 15-річної Марії Івлєвої. Дівчина подорожувала з матір'ю, за словами Карпічкова, бомба була саме у неї.

Як відзначає видання, чи правда те, що повідомив російський майор, невідомо. Нагадаємо, літак компанії "Когалимавіа" Airbus А321 вибухнув в небі над Синаєм 31 жовтня. Трагедія забрала життя 224-х осіб, серед яких були українці.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...