Росіянам візи зовсім не "світитимуть": У Путіна з'явився "геніальний план" зажадати додаткового скорочення дипмісії США

Російський президент вважає, що для досягнення повного паритету за чисельністю дипмісій обох країн слід скоротити число американських дипломатів у РФ ще на 155 осіб.

Посольство США у Москві. Ілюстрація:Цензор.НЕТ

Москва знову скоротить чисельність дипломатів США в РФ і змінить формат дипмісії. Про це пообіцяв міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передають Патріоти України з посиланням на Корреспондент.нет.

"Якщо вже вони взяли паритет як критерій, ми зараз розглядаємо ті умови, в яких працюють американські зарубіжні установ в Росії і російські в США, і приведемо ці умови в повну відповідність з тим, що називається паритетом", - заявив він в понеділок, 11 вересня, на прес-конференції в Аммані.

За словами російського міністра, цей крок стане відповіддю на дії Вашингтона, на вимогу якого було закрито генконсульство РФ у Сан-Франциско. Москва раніше "проявила добру волю і попросила США привести у відповідність "чисельність дипмісії в РФ з кількістю співробітників російських закордонних установ в США і скоротити число дипломатів в Росії до 455", - вказав Лавров.

"При цьому ми включили в цю загальну цифру ... всіх, хто працює в представництві Російської Федерації при ООН, що ... є окремою темою і не стосується двосторонніх відносин", - додав він. У відповідь Вашингтон зажадав закрити одне з чотирьох генеральних консульств РФ у США, заявивши, що в Росії лише три американських генконсульства, вказав далі Лавров.

На початку вересня президент РФ Володимир Путін стверджував, що для досягнення повного паритету за чисельністю дипмісій обох країн слід скоротити число американських дипломатів в Росії ще на 155 осіб. Саме стільки росіян працює на території США при ООН.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...