За нього билися дві імперії: У мережі показали вражаючі старовинні фото міста на Львівщині

У серпні 1914-го на околицях міста відбулась відома в історії Городоцька битва - між австро-угорськими та російськими військами.

Городок у 1912-му році. Фото: polona.pl.

В польському електронному архіві зберігаються світлини міста Городок. Воно розташоване над річкою Верещицею за 25 км від Львова. Фото зробили у 1912 році, інформують Патріоти України.

Містечко давнє і згадується у Галицько-Волинському літописі 1213-го. В ньому зазначено, що Городок - добре укріплене місто Галицького князівства.

Перед Першою світовою війною 1914-1918 у Городку базувався другий дивізіон 6-го полку драгунів австро-угорської армії. У серпні 1914-го на його околицях відбулась відома в історії Городоцька битва - між австро-угорськими та російськими військами. Австрійці програли і відступили. Російська армія захопила Галичину, підійшла до Карпат і оточила Перемиську фортецю. Австрійські війська повернулись до міста 1915-го.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...