За п'ять хвилин до війни: Балаян заявив, що міг через Михалкова зупинити Путіна (відео)

Роман Балаян розповів, що зараз уже не спілкується з російським режисером Нікітою Михалковим, проте все одно вважає його своїм другом.

"Гра у класику". Фото: скріншот з відео.

Ще два роки тому, коли між Україною та Росією не почалася війна, можливо, був шанс вплинути на хід історії. Таку думку під час інтелектуально-політичного шоу «Гра у класику» з Сергієм Рахманіним» висловив відомий український кінорежисер Роман Балаян, передають Патріоти України.

«Я шкодую, що свого часу не вплинув на свого друга Микиту Михалкова. Ця людина, як не дивно, має дуже великий вплив на президента Росії Володимира Путіна. Уже тепер я розумію, що два роки тому, коли Путін і не уявляв війну з Україною, можна було багато чого змінити. Саме через дружбу з Михалковим і його зв’язки з Путіним, потрібно було відстоювати інтереси миру. Але я цього кроку не зробив, натомість відсторонився від цієї людини», – пригадує режисер.

Балаян розповів, що зараз уже не спілкується з російським режисером Микитою Михалковим, проте все одно вважає його своїм другом. «Саме Микита Михалков свого часу доніс до Путіна ідеї так званої просвітленої монархії. Але знаючи особисто Микиту, я переконаний, що він це робив щиро. І, можливо, зараз він жалкує про це», – говорить Роман Балаян.

Режисер додав, що незважаючи на воєнний час, в Україні потрібно знімати більше фільмів про любов та співчуття, а не про війну. «Зараз я часто чую таку думку, що потрібно більше спонсорувати та знімати фільмів про АТО, про Майдан та Революцію гідності. Але я вважаю, що необхідно просто знімати фільми про щирі людські почуття та про любов людини до людини. Але не задля відведення уваги від війни, а для розуміння її великої трагедії», – переконаний Роман Балаян.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...