За що боролись - на те і напоролись: У Криму вже почали переслідувати "занадто активних" прихильників анексії

Правозахисниця не виключає, що у майбутньому такі порушення прав та свобод можуть торкнутися усіх прошарків населення півострова.

У окупованому Криму. Фото: Главком.

В окупованому Росією Криму продовжуються утиски прав людини, однак мішенню переслідувань тепер стали ще й проросійські активісти та журналісти, які підтримували анексію півострова. Про це повідомила голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик. Новину передають Патріоти України із посиланням на Пресу України.

Так, за її словами, уже було зафіксоване відкриття кримінальних проваджень проти журналістів, які активно виступали за окупацію півострова, однак пізніше «за українською звичкою продовжували критикувати місцеві порушення». Така позиція представників преси робить їх об’єктами для атаки, пояснила правозахисниця.

Окрім того, окупаційна влада не дозволяє проводити мітинги проросійським активістам та тим людям, які виступали за анексію, однак тепер мають претензії і хочуть висловити їх на акціях протесту. «Така тенденція відбувається в Криму, вона менше відображається в українських медіа. Ми, як правозахисники, чітко фіксуємо це і говоримо про те, що права людей не тільки для проукраїнських кримчан або кримських татар, права людей вони для всіх», - наголосила Печончик. Вона не виключає, що у майбутньому такі порушення прав та свобод можуть торкнутися усіх прошарків населення півострова.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...