"За загрозу інформаційній безпеці України": Бойовику, який вимкнув українське ТБ в Бахмуті, дали 9 років

Обвинувачуваний тривалий час переховувався на окупованій території, після чого був затриманий працівниками СБУ в Корсунь-Шевченківському Черкаської області.

У Бахмуті. Фото: bahmut.com.ua.

Придніпровський райсуд Черкас засудив до 9 років позбавлення волі бойовика "ДНР", який раніше змусив відповідальний персонал замінити у Бахмуті (колишній Артемівськ) Донецької області українські телеканали на російські. Про це повідомляє прес-служба черкаської обласної прокуратури, передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, СБУ встановила, що бойовик, погрожуючи зброєю, в супроводі двох осіб змусив працівників Артемівської радіотелестанції "припинити мовлення каналів українського телебачення, чим позбавив жителів м. Артемівськ та прилеглих районів права перегляду українських програм, що становило загрозу інформаційній безпеці України".

Крім цього, як додали у прокуратурі, зловмисник збирав інформацію про місця знаходження і пересування техніки та особового складу Збройних сил України, а також передавав її донецьким бойовикам. Обвинувачуваний тривалий час переховувався на окупованій території, після чого був затриманий працівниками СБУ в Корсунь-Шевченківському Черкаської області.

Судовий розгляд тривав понад рік, вирок був винесений 6 жовтня. На цей час вирок суду в законну силу ще не вступив.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...