"За запитами народних депутатів": Луценко розповів про причини обшуків у фонді "На благо Одеси"

За словами Луценка, дані слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів щодо перевірки діяльності низки благодійних фондів, зокрема фонду "На благо Одеси".

Юрій Луценко. Фото: inforesist.org.

Сьогоднішні обшуки в будівлі Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) проводилися на законних підставах, політична складова в цій справі виключена. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ГПУ.

Повідомляється, що Луценко заслухав доповідь керівників слідчого підрозділу щодо підстав проведення слідчих дій, дотримання закону при їх проведенні та попередніх результатів обшуків у рамках кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) посадовими особами генерального консульства Грузії в Україні в 2012-2013 роках. Зазначено, що ця справа перебуває у провадженні СБУ, а ГПУ здійснює нагляд за дотриманням законності при проведенні слідчих дій.

За словами Луценка, дані слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів щодо перевірки діяльності низки благодійних фондів, зокрема фонду "На благо Одеси". Вищезазначений фонд потрапив у фокус уваги правоохоронців у зв'язку з тим, що екс-генконсул Грузії в Україні Теймураз Нішніанідзе отримав відшкодування ПДВ на суму близько 20 млн гривень.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...