Загострення в зоні АТО: Рятуючи мирних жителів в Зайцевому, загинув офіцер Нацполіції

За даними штабу, з початку доби зафіксовано майже 15 епізодів порушення бойовиками режиму "повної тиші".

Терористи не припиняють обстрілювати українські позиції. Ілюстрація:espreso.tv

Протягом суботи, 9 січня, проросійські бойовики не припиняли обстрілювати позиції сил АТО. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО у Facebook, передають Патріоти України.

За даними штабу, з початку доби зафіксовано майже 15 епізодів порушення бойовиками режиму "повної тиші".

"Зі сторони Донецького аеропорту та північних околиць самого міста Донецьк бандити зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем вели вогонь по наших захисниках в районі Опитного, Пісків та південніше Авдіївки. Один із наших опорних пунктів біля Новгородського бойовики обстріляли з озброєння БМП.

Але найскладнішою ситуація сьогодні була біля н.п. Зайцеве та Майорськ. Там злочинці неодноразово обстрілювали українських воїнів та місцевих мешканців зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів. Зокрема, під вогонь бойовиків потрапив цивільний автомобіль. В результаті цього була поранена місцева жінка.

Наслідки могли б бути набагато гіршими, якби вчасно не зреагував один із співробітників Національної поліції України, який опинився неподалік.

Офіцер, ризикуючи власним життя, зробив все можливе, щоб зупинити та вивести автомобіль з лінії вогню. Водночас, бойовики цілили безпосередньо в цивільних.

На жаль, порятунок невинних людей, які стали заручниками чергового злочину бойовиків, коштував мужньому капітану Національної поліції України життя. Українського Героя поцілила куля загарбників." - йдеться в повідомленні.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...