"Заграница нам поможет!": У Міноборони розповіли, хто долучиться до розмінування вже звільнених територій

В першу чергу проводиться розмінування ділянок звільнених територій, які впливають на функціонування об'єктів інфраструктури і забезпечення життєдіяльності місцевого населення.

Без розмінування нормальне життя неможливе. Фото: slovoidilo.ua.

Міністерство оборони залучило 8 британських та 2 датські групи фахівців до процесу розмінування територій Донецької і Луганської областей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони, передають Патріоти України.

"В результаті конфлікту на Донбасі українські території зазнали значного забруднення мінами і вибухонебезпечними залишками війни. Міни не тільки небезпечні для життя, вони завдають шкоди економіці регіону: зупиняються сільгоспроботи, робота підприємств. На сьогодні роботи з розмінування звільнених територій Донбасу в основному виконуються підрозділами ЗСУ, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Державної спеціальної служби транспорту України", - наголошується в повідомленні.

При цьому в Міноборони підкреслили, що в першу чергу проводиться розмінування ділянок звільнених територій, які впливають на функціонування об'єктів інфраструктури і забезпечення життєдіяльності місцевого населення. На сьогодні до виконання робіт з проведення технічного обстеження (перший етап гуманітарного розмінування) вже залучено 8 груп британської міжнародної організації з гуманітарного розмінування The HALO Trust і 2 датські групи з розмінування, які виконують роботи в 10 адмінрайонах звільнених територій Донецької та Луганської областей. Також проводиться робота по залученню до виконання заходів протимінної діяльності Швейцарського фонду з протимінної діяльності та американської компанії Sterling Global Operations.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...