Загроза вторгнення Росії в Україну: Експерт назвав найнебезпечніший напрямок (відео)

Всупереч оптимістичним реляціям Міністерства оборони, ситуація з формуванням нових бригад для прикриття кордону з РФ досить важка.

Дмитро Тимчук. Фото: 112 Україна.

Росія формує на своєму західному кордоні з Україною дві нових армії, ще одну - у окупованому Криму, у той час як найбільш боєздатні частини українських збройних сил сконцентровані у зоні АТО. Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив координатор групи "Інформаційне опір", народний депутат України Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"АТО - це ще наш менший головний біль в плані перспектив розвитку російської агресії. Набагато більша проблема - це те, що відбувається на півночі Донбасу, тобто на кордоні України з Росією, а також на північ від Донбасу", - зазначив депутат.

За його словами, мова йде фактично про дві новостворені армії РФ, плюс, одна армія зараз формується в Криму - 22-а загальновійськова. "Відповідно, з трьох сторін - з півдня, сходу і північного сходу - нам протиставлені вже три російські армії", - підкреслив Тимчук.

Він зазначив, що це питання порушувалося в парламентському комітеті з оборони, однак, всупереч оптимістичним реляціям Міністерства оборони, ситуація з формуванням нових бригад для прикриття кордону з РФ досить важка.

"Забезпечити дислокацію бригади на одному місці, сформувати її у полі, грубо кажучи, - це колосальні витрати. Передислокування теж не набагато дешевше. У будь-якому випадку, ці витрати зараз, під час війни, наш бюджет просто не витримає", - розповів депутат.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...