"Загубляться по дорозі", - військовий експерт пояснив, чому Кремль не зможе скористатись крилатими ракетами "Адмірала Кузнєцова" у Сирії

Причиною цього є технічна неготовність системи ГЛОНАСС, наголосив Олег Жданов.

Російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов". Ілюстрація:zik.ua

Росія не зможе використовувати ракетний потенціал свого флоту біля берегів Сирії через технічну неготовність системи ГЛОНАСС. Про це в ефірі "Чорноморської телерадіокомпанії", відповідаючи на питання Обозревателя заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, відправка флоту РФ в Сирію є не більше, ніж гра на публіку. Росія не має можливості використовувати крилаті ракети, а всі загрози є лише порожніми заявами.

"Це все швидше схоже на гру м'язами і брязкання зброєю. Тому що навіть ті крилаті ракети, якими найбільше лякає Російська Федерація, на сьогоднішній день не можуть літати як крилаті ракети, а тільки як звичайні балістичні.

Тому що система ГЛОНАСС - GPS-навігація, від якої відштовхуються ці ракети, досі в Росії не запущена. Тому, коли з каспійської флотилії - пустили 12 ракет, а до Сирії долетіло 8, близько 4 загубилося над територією Ірану, десь в горах їх там шукають досі", - підкреслив фахівець.

"Тому, я припускаю, це брязкання зброєю. І я думаю, що реальний глузд візьме гору, і сміливості не вистачить скористатися флотом, або його зупинять раніше", - додав Жданов.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...