Загибель групи "Ендрю": Комбриг 92-ї бригади подав до суду на прокуратуру АТО

На думку Віктора Ніколюка військова прокуратура завдала йому моральної шкоди.

Комбриг 92-ї бригади Віктор Ніколюк. Фото:society.lb.ua

Командир 92-ї механізованої бригади Віктор Ніколюк подав до суду на військову прокуратуру сил антитерористичної операції в зв'язку з проведеним обшуком у військовій частині В6250 у справі про розстріл групи "Ендрю". Інформація про це опублікована в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляють Патріоти України з посиланням на Новости Донбасса.

Ніколюк хоче відшкодувати моральну шкоду, якої, на його думку, йому завдала військова прокуратура сил АТО в особі одного з її слідчих. І визнати незаконною постанову цього слідчого про проведення обшуку. Комбриг оцінив моральну шкоду в 1 гривню.

Суд прийшов до висновку, що "вимоги про визнання постанови слідчого про проведення обшуку незаконним і визнання проведення обшуку незаконним підлягають розгляду в судах у порядку кримінального судочинства, а вимоги про відшкодування моральної (немайнової) шкоди в порядку цивільного судочинства. Згідно ст. 16 ЦПК України, не допускається об'єднання в одне провадження вимог, які підлягають розгляду за правилами різних видів судочинства, якщо інше не встановлено законом".

Виходячи з цього суд ухвалив рішення відкрити провадження у справі в частині відшкодування моральної шкоди. Суд призначено на 15 лютого.

Відзначається, що Ніколюк вже звертався до Донецького окружного адміністративного суду з проханням зобов'язати одного зі слідчих військової прокуратури сил спростувати інформацію щодо Ніколюка, викладену в службовому листі, шляхом надсилання листа в штаб АТО, із зазначенням в ньому такого тексту: "Зазначена в службовому листі-довіреності від 19 вересня 2015 інформація про причетність полковника Ніколюка до незаконного переміщення вантажів на тимчасово окуповану територію України, а також до спотворення, викривлення і знищення доказової бази є особистою думкою слідчого".

Суд прийшов до висновку, що цю справу необхідно розглядати в порядку цивільного, а не адміністративного судочинства і закрив провадження.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...