Захід та Китай ще не починали "гратися" як слід: Росія стала сама вразливою для методів і методологій "гібридної війни" - Горбулін

Поява "гібридних воєн", подобається нам це чи ні, породжує формування нового "гібридного світу", або, точніше, - "гібридного світоустрою", пояснив експерт.

Володимир Горбулін. Фото:photo.unian.net

Анексія Криму РФ і її військова активність на сході України стали поштовхом для можливих потрясінь у вигляді аналогічних гібридних воєн в світі, де жертвою може стати і сама Росія. Про це пише на сайті ZN.UA радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін, інформують Патріоти України.

"...Росія і сама стає дуже вразливою для інструментів і механізмів, методів і методологій гібридної війни - в разі, якщо вони будуть використані проти неї. Граючи в гібридні війни на західному напрямку, який найбільш гостро сприймається, Росія стає все більш вразливою на інших стратегічних напрямках.

"За дужками", зокрема, поки що залишається перспектива застосування методів гібридних воєн проти самої Росії - особливо в тих регіонах, які Москва і так послаблює у військовому і забуває в адміністративному відношенні. Це перш за все Далекосхідний регіон, відкритий для повзучої китайської експансії, що може початися вже в найближчі роки і тривати десятиліття", - пише Горбулін.

За його словами, надання Росією Китаю майже повного доступу до цілих своїх районів - це вільне або мимовільне створення своїми руками хорошого плацдарму, на якому Пекін може без особливих складнощів і труднощів здійснювати сценарії і стратегії гібридної війни проти самої РФ. Адже відповідних наймасштабніших ресурсів в Китаї більш, ніж достатньо.

Не можна не визнати, що за руйнування старого світопорядку несе відповідальність не тільки Росія. Безумовно, саме її агресія проти України (а раніше - проти Грузії) стала безпосередньою причиною того, що відбувається. Проте Захід зі свого боку, по суті, "вмиваючи руки", дозволив цьому статися.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...