Заходу час повертати "гібридну пігулку" "тюрмі народів": Сенатор США заявив, що Кремль взявся за просування незалежності Шотландії

Сенатор Ангус Кінг заявив, що США знають про причетність росіян до втручання у вибори у Франції, Німеччині, а також до сепаратизму в Іспанії.

Сенатор США Ангус Кінг. Фото: Рейтерс.

Сенатор США Ангус Кінг заявив, що російські кібероперативники створюють у Шотландії базу для просування другого референдуму про незалежність. Про це повідомляє The Telegraph, передають Патріоти України.

Під час слухань у Вашингтоні про втручання Росії у президентські вибори у США Кінг наголосив, що Шотландія також є у списку цілей Кремля. Сенатор заявив, що США знають про причетність росіян до виборів у Франції, Німеччині, а також до сепаратизму в Іспанії.

"Я розумію, що вони взялися за роботу в Шотландії", – зазначив Кінг. За його словами Росія "не зупинилася і не зупиниться".

У 2014 році 55% жителів Шотландії проголосували за те, щоб залишитися у складі Сполученого Королівства. Дискусія про необхідність повторно провести голосування пов'язана з підсумками референдуму про вихід Великобританії з Європейського союзу, який відбувся 23 червня 2016 року. За офіційними результатами, 51,9% британців проголосували за вихід країни зі спільноти, 48,1% – проти. Більшість жителів Шотландії хотіла залишитися у складі Євросоюзу.

13 березня 2017 року перший міністр шотландського уряду Нікола Стерджен ініціювала повторний референдум про незалежність від Сполученого Королівства. Однак 27 липня заявила, що Шотландія відкладе плани стосовно проведення повторного референдуму про незалежність.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...