Захоплення окупантом: У Норвегії вийшла книга про "Путіна-рятівника"

Автор книги вважає, що Путін викликає прихильність до себе як тих, хто відчуває ностальгію за радянським минулим, так і прихильників "західних цінностей".

Бйорн Ністад. Фото: izvestia.ru.

У Норвегії місцевий історик видав книгу "Рятівник Росії - політична біографія Володимира Путіна". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

Книга присвячена кар'єрному та політичному шляху російського лідера. Автор книги вважає, що Путін викликає прихильність до себе як тих, хто відчуває ностальгію за радянським минулим, так і прихильників "західних цінностей", демократії, а також називає його універсальним політиком.

"Один з фактів, на які я звертаю увагу в книзі - це те, що на початку свого першого президентського терміну Путін був дуже прозахідним ліберальним політиком, тоді як зараз його все частіше намагаються порівнювати зі Сталіним", - сказав автор книги Бйорн Ністад. На думку норвезького історика, "Захід втратив можливість налагодити зв'язки з Росією як під час першого, так і під час другого президентського терміну Путіна".

"Якби США і Європа поважали інтереси Росії, наприклад, відмовившись від розширення НАТО в Східній Європі, то збереження хороших відносин було б цілком можливим. Я хочу вірити, що санкції незабаром будуть зняті, а за поліпшенням економічних зв'язків піде і повернення до нормальних політичних відносин. Це піде на користь як Росії, так і всій Європі. Мені здається, що те, що відбувається на Близькому Сході змусить європейців по-новому поглянути на Росію", - вважає автор. Бйорн Ністад, який раніше викладав в університеті Осло, є автором двотомного підручника з історії зовнішньої політики царської Росії і СРСР.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...