Захотів української пенсії: На Донеччині поліція затримала екс-помічника чергового коменданта "ДНР"

Затриманому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Ілюстрація:trud.bg

На блокпості під Волновахою Донецької області поліцейські затримали 54-річного жителя Макіївки, який півроку працював на бойовиків. Про це повідомило Головне управління Національної поліції у Facebook, передають Патріоти України.

Зазначають, що він майже все життя займався приватним перевезенням, а в серпні 2014 року став помічником чергового коменданта "ДНР".

"Він заступав на службу у формі, але зброї новачку не довірили. Чоловік розповідає, що в приміщенні чергової частини був металевий сейф, в якому знаходились п'ять автоматів АК-74. Ключі від сейфа були тільки у старшого зміни, однак, їх він нікому не передавав. В обов’язки помічника чергового входило приймати виклики від мешканців та спрямовувати патрулі за вказаною адресою. Військові "ДНР", у свою чергу, доставляли "винних" до комендатури. За свою роботу грошей чоловік не отримував, тільки продуктові набори, якими він забезпечував свою сім’ю", – повідомили в поліції.

Зазначають, що в лютому 2015 року житель Макіївки звільнився з комендатури бойовиків і влаштувався експедитором на газовозі.

"На новій посаді він також довго не затримався. Макіївчанин зареєструвався у Волновасі як переселенець і планував отримувати українську пенсію. Про своє пособництво нікому не розповідав і сподівався, що ніхто ніколи не дізнається про зраду. На в'їзді в місто чоловіка зупинили поліцейські та під час перевірки встановили його злочинну діяльність, яка передбачена ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України", – додали в поліції.

Чоловікові загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...