Закликали до «возз’єднання» із Росією: У Білорусі затримали трьох журналістів росЗМІ

Затримані писали під псевдонімами для російських сайтів «Регнум», «Лента.ру» та «ЕАДЕЙЛІ».

Слідчий комітет Білорусі. Фото: БелТА.

Слідчий комітет Білорусі затримав трьох громадян країни, які писали статті для російських новинних ресурсів. Їх звинувачують у розпалюванні національної ворожнечі. Про це повідомляє прес-служба білоруського відомства. Новину передають Патріоти України.

Як зазначається, затримані журналісти писали під псевдонімами для російських сайтів «Регнум», «Лента.ру» та «ЕАДЕЙЛІ». Ввечері, 7 грудня, білоруські правоохоронці затримали двох із них - Дмитра Алімкіна (псевдонім – Алла Бронь) та Юрія Павловця (псевдоніми – Павло Юринцев та Микола Радов). 9 грудня стало відомо про затримання третього журналіста. Це – Сергій Шиптенко, який писав під псевдонімом Артур Григор’єв.

Згідно з висновками експертної комісії Міністерства інформації Білорусі, статті цих журналістів містили заклики до розпалювання расової, національної, релігійної або іншої соціальної ворожнечі. Наразі затримані перебувають у СІЗО. У свою чергу, у виданні «Регнум» усі звинувачення відкидають та стверджують, що журналістів затримали виключно через політичні мотиви.

«Редакція ІА REGNUM вважає своїх затриманих в Білорусі авторів політичними в'язнями, яких піддають репресіям за їх принципову позицію проти фактичного співробітництва влади Білорусі з шовіністичною, русофобською і неонацистською частиною білоруської опозиції», - йдеться у повідомленні на сайті видання.

Зазначимо, що Шиптенко у своїх статтях називав Білорусь «сепаратистським проектом» та закликав до якнайшвидшого її «возз’єднання» із Росією. Дізнавшись про затримання своїх колег, він пригрозив Білорусі «ввічливими людьми». Алімкін пропагував схожі ідеї, називаючи Білорусь «недодержавою». Статті Павловця мали більш нейтральний характер.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...