Замахнулись на "святу людину": Священний синод та предстоятель УПЦ МП заступились за Новинського перед Порошенком

У заяві зазначається, що відкриту щодо Новинського справу УПЦ МП вважає надуманою.

Вадим Новинський. Фото: Відомості.

Українська православна церква Московського патріархату розповсюдила звернення до президента України, у якому заступаються за нардепа від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. Звернення підписане священим синодом та митрополитом Онуфрієм, передають Патріоти України із посиланням на ТСН.

У заяві зазначається, що відкриту щодо Новинського справу УПЦ МП вважає надуманою, оскільки "ні сам покійний Блаженніший владика, ні повноважні особи Української Православної Церкви ніколи не заявляли про наявність підстав для проведення такого розслідування, а оприлюднені матеріали розслідування вказують на відсутність у слідства розуміння внутрішнього життя Церкви".

"Громадськість спостерігає політичну дискусію про можливе зняття депутатської недоторканності з народного депутата України Новинського, який фігурує у кримінальному провадженні щодо того, чи мали місце протиправні дії попередньої влади відносно Церкви. Ця дискусія не враховувала ані суб'єктивність, ані вибірковість свідчень, наведених Генеральною прокуратурою України. Увага тих, від кого залежить прийняття остаточного рішення, прикута лишень до політичної приналежності цього народного депутата. А суспільство так і не отримало жодного зрозумілого пояснення, на підставі чого Парламент України повинен його позбавити недоторканості", - йдеться у зверненні.

Крім того у зверненні натякають, що до смерті Володимира міг докласти руку митрополит Олександр Драбинко. "Не доводячи до відома церковної влади те, що йому відомі якісь важливі факти, він вирішив через засоби масової інформації розповсюджувати нічим не підтверджені плітки та наклепи. Намагаючись уникнути відповідальності перед законом стосовно небезпідставних підозр у співучасті в резонансному злочині, цей єпископ свідомо став знаряддям політичної боротьби, нехтуючи мораллю та дискредитуючи служіння спочилого Предстоятеля", - зауважується у офіційному повідомленні.

Нагадаємо, 3 листопада стало відомо, що Генеральна прокуратура України внесе до Верховної Ради подання на притягнення до відповідальності нардепа Вадима Новинського. Відповідний документ опублікував генпрокурор України Юрій Луценко. Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський ознайомився з викладеним у соцмережі документом ГПУ і заявив у кулуарах Верховної Ради, що у викладеному генпрокурором Юрієм Луценком поданні щодо притягнення депутата до відповідальності купа помилок.

Раніше Луценко заявляв, що політик підозрюється у спробі відсторонення митрополита УПЦ МП Володимира."Ми дійсно на фінішній прямій у справі, у якій Янукович підозрюється в незаконному тиску на Українську православну церкву з метою відсторонення від посади покійного Митрополита Володимира. У цій справі підозрюється також і народний депутат Новинський", – сказав Луценко. Регламентний комітет ВР розгляне подання ГПУ на Новинського 16 листопада.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...