Замахнувся на "святі скрепи": Проти жителя Саратова порушили кримінальну справу за образу соціальної групи "ватники"

За один-єдиний коментар хлопець може отримати до п'яти років позбавлення волі.

"Ватників" багато і вони не виносять критики. Ілюстрація: соцмережі.

У російському Саратові проти місцевого жителя порушили кримінальну справу за коментар в соціальній мережі "ВКонтакте", який, на думку слідчих, ображає представників російської нації і представників соціальної групи "ватники". Про це повідомив правозахисник Павло Чиков, передають Патріоти України із посиланням на "Новую газету".

За наявною інформацією, справу порушено за статтею "розпалювання ненависті або ворожнечі". За даними правозахисного центру "Сова", обвинувачений 19-річний Олександр Гозенко опублікував під одним з постів на своїй сторінці в "ВКонтакте" коментар, за який йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Напередодні кримінальну справу завели проти 16-річного жителя Тюменської області, який створив співтовариство в соціальній мережі "ВКонтакте", яке нібито принижує людську гідність "представників влади". Школяру загрожує до п'яти років колонії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...