Замість житла у Москві: Білоруський клерк, котрий помахав російським триколором у Ріо може сісти у білоруську в'язницю

Згідно із законодавством Білорусі, чиновники країни не мають права отримувати подарунки дорожче понад 51 американських доларів.

Андрій Фомочкін. Фото: www.amn.com.ua.

Дрібного клерка», який здійняв російський прапор під час ходи в колоні спортсменів Білорусі на Паралімпіаді у Бразилії московський подарунок у вигляді дорогої квартири не втішить, оскільки за законодавством країни проживання його чекає покарання. Про це, як передають Патріоти України, у своєму блозі на Site.ua розповів експерт Ігар Тишкевіч.

За свій «дивний» учинок на відкритті спортивних ігор, за його словами, «громадянина Андрія Фомочкіна» чекає, як мінімум три варіанти покарання. Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Росія відзначила «солідарність» Фомочкіна та нагородила його дорогими житловими квадратними метрами в Москві.

Однак, як зазначає Тишкевич, у всій цій історії є приємний для Білорусі та неприємний для самого Фомочкіна момент. Так, згідно із законодавством Білорусі, чиновники країни не мають права отримувати подарунки дорожче понад 51 американських доларів. А «герой» події обіймав тоді невисоку посаду в Міністерстві спорту і туризму Білорусі – на рівні «дрібного клерка».

«Отже, отримавши повідомлення про надання житлової площі, білоруський клерк розглядатиме кілька альтернатив: або ж відмовитися від подарунка на користь держави, або ж сяде до в’язниці, або ж стрибне з речами до Росії, – констатував автор. – Однак, останній спосіб не панацея, адже білоруські силовики досить ефективно злочинців привозять із РФ».

«У будь-якому з варіантів, квартира перейде у власність білоруської держави. Дрібниця, а приємно», – зазначає блогер. Нагадаємо, білорус Фомочкін з’явився на церемонії відкриття Паралімпіади з російським прапором. Йому вдалося прокрокувати стадіоном кілька десятків метрів, перш ніж у нього забрали прапор.

Як пояснив голова Паралімпійського комітету Білорусі Олег Шепель, делегація здійняла прапор Росії на церемонії відкриття Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро на знак солідарності з російськими паралімпійцями, яких не пустили на змагання в повному складі. Після цього інциденту міжнародний паралімпійський комітет (МПК) позбавив Андрія Фомочкіна акредитації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...