Запаскудити усе навколо: Аксьонов хоче фекальними водами напоїти спраглий Крим

Голова окупаційної адміністрації апелює до ізраїльського досвіду. Однак про необхідність дотримання високої культури процесу і небезпеку порушення технології воліє не згадувати.

Сергій Аксьонов. Фото: ghall.com.ua.

В анексованому Криму розглядають можливість меліорації за допомогою очищених стічних вод. Про це повідомив в ефірі телеканалу «Росія 24» голова підконтрольного Кремлю кримського уряду Сергій Аксьонов. За словами Аксьонова, мова йде про ізраїльські технології, що мають намір перейняти на півострові, передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

«Вивчаємо найсучасніші технології, які є у світі. Наш міністр сільського господарства в приватному порядку їздив Ізраїлем. Подивилися досвід ізраїльтян із точки зору збору дощової води, з точки зору використання стічних вод, що проходять певну очистку, щоб здійснювати меліорацію на полях», – сказав Аксьонов.

При цьому, за його словами, «з точки зору побутових потреб сьогодні попит населення задовольняється в повному обсязі». Після анексії Криму Росією Україна припинила подавати воду на півострів по Північно-Кримському каналу, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Україна забезпечувала до 85 відсотків потреб Криму в прісній воді через цей канал. Голова російського Радфеда Валентина Матвієнко раніше заявила, що питання з водопостачанням Криму за рік не вирішити.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...