Завдали збитків державі на 3 млрд.: Стали відомі імена всіх заарештованих у "газовій справі" Онищенка

Спільники організовували фіктивні аукціони та виводили гроші за кордон.

Олександр Онищенко. Фото: www.facenews.ua.

Правоохоронні та антикорупційні органи добилися арешту 10 фігурантів "газової справи" нардепа від групи "Волі народу" Олександра Онищенка. Імена всіх підозрюваних опублікувала Українська правда, передають Патріоти України.

1. Постний Валерій Миколайович.

Був представником юридичної особи - нерезидента України Ведестіма Трейдинг ЛТД (VEDESTIMA TRADING LTD), що є одним із засновників фірми "ХАС". Остання має договір про спільну діяльність з "Укргазвидобування". Розмір застави - 1 млн гривень.

2. Рябошапка Олег Мстиславович

Офіційно не працює. Відповідав за створення фіктивних фірм, через які виводилися гроші УГВ. Розмір застави - 1,5 мільйона гривень.

3. Кравченко Дмитро Сергійович

Займався веденням бухгалтерського обліку і фінансової звітності спільної діяльності фірм "ХАС", "Карпатнадраінвест", "Надра Геоцентр" з "Укргазвидобування". Розмір застави - 200 мільйонів гривень.

4. Сергієнко Олександр Петрович

Адвокат, здійснював юридичний супровід діяльності фірм "ХАС", "Карпатнадраінвест", "Надра Геоцентр" і представляв компанію Остексперт Лімітед, підконтрольної Онищенко. Розмір застави - 200 мільйонів гривень.

5. Іванов Микита Сергійович

Директор біржі "ЦЕНТР", яка проводила фіктивні аукціони з продажу природного газу. Розмір застави - 50 мільйонів гривень.

6. Пігуляк Василь Миколайович

Директор біржі "Львівська універсальна", що проводила фіктивні аукціони з продажу газу. Розмір застави - 50 мільйонів гривень.

7. Гречанюк Мар'яна Петрівна

Представник "Нафтогаз Трейд" і "Газтранспроекту", які купували природний газ на фіктивних аукціонах. Основним обов'язком був пошук і координація з покупцями газу. Розмір застави - 200 млн гривень.

8. Купріяненко Владислав Станіславович

Був директором ТОВ "Київпромзбут", яке купувало природний газ на фіктивних аукціонах з подальшим перепродажем. Розмір застави - 50 млн гривень.

9. Железняк Леся Володимирівна

Займалася діяльністю, пов'язаною зі створенням фіктивних фірм, основним завданням яких був вивід грошей, отриманих від перепродажу газу. Розмір застави - 50 млн гривень.

10. Смаглюк Юрій Миколайович

Директор "Газтранспроекту", який здійснював купівлю газу на фіктивних біржах. Розмір застави - 200 млн гривень.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками і виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...