Жодна імперія не вічна. Російська імперія зла теж упаде, і окуповані території повернуться до складу країни, - екс-міністр оборони Грузії

За словами політика, під час російсько-грузинської війни 2008 року світова спільнота необ'єктивно оцінила небезпеку, яку становила РФ.

Дмитро Шашкін. Фото:Радио АзатутюнПісля розпаду Росії окуповані Абхазія і Південна Осетія повернуться до складу Грузії. Таку думку висловив екс-міністр освіти і науки, а також екс-міністр оборони Грузії Дмитро Шашкін, зазначають Патріоти України.

"Грузія першою прийняла на себе удар. Після активних бойових дій минуло 10 років, але війна триває. Адже 20% нашої території окуповано. Війна почалася в перших числах серпня. Уже третього числа російські військові колони перебували в Грузії, наших громадян убивали.

Але світова спільнота необ'єктивно оцінила небезпеку, яку становила відроджена імперія зла. Розвиток Грузії не влаштовував Путіна, тому він зробив усе, щоб прибрати Саакашвілі. Москва зрозуміла, що силою змінити політичне керівництво Грузії неможливо. Але їй усе ж удалося привести до влади проросійські елементи. Люди думали, що так вдасться налагодити відносини з РФ, але цього так і не сталося. Наших громадян, як і раніше, викрадають і вбивають", – заявив Шашкін.

Він наголосив, що міжнародні структури не обвинувачували Тбілісі у розв'язанні воєнних дій проти Росії. "Жодна міжнародна організація не обвинувачувала Грузію в розв'язанні війни з РФ. Так стверджує лише російська пропаганда. Західні політики тоді говорили, що треба відступити до Тбілісі і заявляти про окупацію, про порушення міжнародних норм. Але на прикладі України ми побачили, що це не спрацювало б.

Не чинячи опору в Криму, Київ не тільки не вирішив проблеми, яка виникла, але дістав ще й війну на Донбасі. Проте жодна імперія не вічна. Російська імперія зла теж упаде, і окуповані території повернуться до Грузії. Сумніваюся, що Росія витримає ще хоча б п'ять років під тим тиском, який на неї зараз чинять. Навіть СРСР не впорався з гонкою озброєнь. Точно так само не витримає і РФ", – резюмував Шашкін.

Джерело: Гордон

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...