"Жодного натяку на Голодомор": "Вконтакте" прокоментували скандал з "5-ма колосками"

Український прес-секретар соцмережі запевняє, що розуміє ціну хліба, якого не було у мільйонів українців.​

Подарунки до свята від російської соцмережі. Ілюстрація: Обозреватель.

На подарунку, запропонованому соцмережею "Вконтакте" до Міжнародного дня трудящих, зображена пшениця як важливий символ України, і ніякого відношення до Голодомору вона не має. Про це на своїй сторінці написав прес-секретар російської соціальної мережі, керівник комунікацій "ВК" по Україні Влад Леготкін, коментуючи скандал, що спалахнув у соцмережі. Новину передають Патріоти України.

Звинувачення посипалися в бік "ВКонтакте", після того як, вона запропонувала користувачам подарувати друзям на честь 1 травня майже точну копію символу Голодомору в Україні - "П'ять колосків", перев'язаних червоною стрічкою з бантом.

"Наша страна всегда славилась хлеборобами и земледельцами. Украинцы из века в век боролись за своё счастье собственным трудом. Сегодня пшеница остаётся важнейшим символом для Украины. Именно пшеничное поле под мирным синим небом изображено на нашем флаге. И именно такого неба я желаю каждому из нас", - написав Леготкін.

Він запевняє, що розуміє ціну хліба, якого не було у мільйонів українців. "Моё детство, к счастью, было безоблачным. Помню, как с бабушкой мы каждую весну сажали картошку, затем я всё лето помогал ей в деревне по хозяйству, в августе помогал собирать урожай. И помню вкус тёплого домашнего хлеба, который она выпекала из собранной в поле пшеницы. Я любил это поле. Любил слушать истории, которые там рассказывала мне бабушка. Правда, не все из них были радостными. Бабушка, её братья и сёстры застали голод — время когда того самого тёплого домашнего хлеба не было. Его не было у миллионов наших соотечественников", - розповів прес-секретар.

"Друзья, давайте помнить уроки истории и помнить, как важно трудиться — работать над собой, работать для того, чтобы жить дальше и создавать что-то новое. Если встанет выбор: спорить в интернете или помочь тому, кому это необходимо, верю, что мы все сделаем правильный выбор. С торжеством труда! Не с тем, что в календаре, а с тем, что в голове", - додав спікер соцмережі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...