Жорстокість Асада проти власного народу: У Сирії встановили ще один факт застосування хімічної зброї

Як стало відомо, у березні 2017 на півночі Сирії, що перебуває під контролем опозиції, урядові сили використовували газ зарин.

Хімічна атака в Сирії забрала життя багатьох дітей. Ілюстрація:Новое время

Зразки, зібрані після нападу сирійських військ у березні 2017 року в місті Ель-Латамна, яке було зайнятим опозиційними силами, підтвердили використання там хімічної зброї, у цьому випадку газу зарину. Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Під час атаки в місті, розташованому на півночі Сирії, у провінції Хама, постраждало 70 людей. У всіх було зафіксовано м'язові спазми, нудоту і піну з рота.

Джерело агентства повідомило, що результати аналізу зразків демонструють явне застосування зарину.

Воєнний конфлікт у Сирії триває з 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили. Значну частину Сирії контролюють бойовики ІДІЛ. За даними правозахисників станом на серпень 2017 року, під час бойових дій загинуло понад 292 тис. осіб, із яких понад 84 тис. – цивільні особи.

Сирійська влада неодноразово заперечувала використання хімічної зброї під час конфлікту. "У нас немає хімічної зброї... Якщо сирійська армія хотіла б використовувати таку зброю, чому вона застосовувала її проти цивільних осіб, а не проти терористів?" – сказав Асад у червні цього року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...