Журналісти дізнались про справжнє військове звання та прізвище "генерала" Володимира Рубана (документи)

З отриманих даних випливає, що Володимир Рубан, який називає себе генерал-полковником, насправді раніше носив інше прізвище - Гарбузюк.

Володимир Рубан. Фото: MIGnews.com.ua.

У розпорядженні журналістів опинилися документи з архіву Міністерства оборони, що проливають світло на біографію керівника громадської організації "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, який періодично бере участь в переговорах з бойовиками "ДНР" і "ЛНР" з питань обміну військовополонених. З отриманих даних випливає, що Володимир Рубан, який називає себе генерал-полковником, насправді раніше носив інше прізвище - Гарбузюк. А в послужному списку Рубана вказується тільки два військових звання - лейтенант і старший лейтенант. Як і за яких обставин Рубан-Гарбузюк отримав звання генерала, і присвоювалося йому таке звання взагалі - залишається загадкою. Про це повідомляє "Четверта влада", передають Патріоти України.

У біографії Рубана вказується, що він вступив в КПРС вже напередодні розпаду СРСР, в 1990 році. У 1991 році Рубан був звільнений в запас.

Цікаво, що в ЗМІ Володимир Рубан при цьому весь час фігурує в якості генерала або генерал-полковника.

Інша цікава деталь - у своїй автобіографії Рубан зазначив, що в 1989 році за якоїсь причини змінив своє справжнє прізвище Гарбузюк на прізвище Рубан. У деяких джерелах вказується, що Рубан взяв дівоче прізвище своєї дружини, проте з документів видно, що дівоче прізвище його дружини було іншим.

В характеристиці Рубана-Гарбузюка за перший курс вказувалося, що курсант Гарбузюк зарекомендував себе мало дисциплінованим військовослужбовцем. Однак потім його характеристика покращилася.

Журналісти протягом двох днів намагалися додзвонитися до Володимира Рубана, щоб задати йому питання про те, де і коли він отримав генеральське звання, проте наявні телефони виявилися поза зоною дії мережі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...