Журналісти розповіли, куди сім’я Пшонки вивезла свій ювелірний бізнес з Краматорська (фото)

Згідно з розслідуванням, восени 2014 року у Севастополі відкрилося ювелірне підприємство ТОВ "Ювелірний завод "Золотий стандарт".

Віктор Пшонка. Фото: ZN.ua.

Родина колишнього генпрокурора України Віктора Пшонки вивезла свій ювелірний бізнес із Краматорська до анексованого Росією Криму. Про це мовиться у розслідуванні програми "Схеми", повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Відтак, журналісти з’ясували, що за часів президентства Віктора Януковича родина Пшонки контролювала кілька ювелірних підприємств у Краматорську: "Укрзолото", "Золото" та "Бомонд преміум". Засновниками ТОВ "Торговий дім "Укрзолото" виступали кілька осіб, серед яких Михайло Буров – помічник депутата Артема Пшонки. Одним із засновників інших двох підприємств – ТОВ "Ювелірний завод "Золото" і ТОВ "Краматорська ювелірна фабрика "Укрзолото" був Ігор Косарєв – ще один помічник Артема Пшонки.

Журналісти побували у Краматорську та виявили, що військові дії змусили місцевих ювелірів закрити виробництво і вивезти обладнання в інші регіони. Не став винятком і бізнес родини Пшонки. За місцем реєстрації фірми "Бомонд Преміум" розповіли, що ювелірного заводу там вже немає. А місцеві ювеліри зазначили, що обладнання з краматорських ювелірних заводів родини Пшонки вивезли до Криму.

Згідно з розслідуванням, восени 2014 року у Севастополі відкрилося ювелірне підприємство ТОВ "Ювелірний завод "Золотий стандарт". За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб Росії, його засновником є Євгенія Фріга (Бурова) – дружина Михайла Бурова.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...