Журналісти визначили місцевість у відео з російським вертольотом в Україні

Як з'ясувалося, мова йде про Павлівку у Чаплинському районі на Херсонщині.

Російський вертоліт Ка-52. Ілюстрація:скріншот

Журналісти за допомогою супутникових карт Google змогли прив'язати до місцевості опубліковане напередодні відео з російським вертольотом Ка-52 (на озброєнні України не перебуває, - ред.). І це виявився населений пункт Павлівка в Херсонській області. Про це пише Inforesist, передають Патріоти України.

Раніше прес-служба командування ВПС України спростувала перетин кордону України російським вертольотом. Про те, що вертоліт дійсно пролітав раніше підтверджував і голова однієї з місцевих адміністрацій.

"(...) в командуванні Повітряних Сил ґрунтуються на дані представлені оперативно-черговою групою і не беруть до уваги наявні матеріали для визначення і виправлення недоліків в організації охорони повітряного простору держави", - йдеться в повідомленні Українського мілітарного порталу.

Оригінальне відео:

На самому початку відео можемо побачити два орієнтири - відособлена секція паркана і ялинка, орієнтири листяних дерев не беремо до уваги тому, що супутникові знімки зроблені під час, коли листяний покрив відсутній і на Google картах порівнюємо:

Беремо інший момент з відео - 0:14, коли оператор повертає камеру і в кадрі з'являється характерна будівля:

Як видно на відео є хороша прив'язка по місцевості, що знаходиться в Павлівці Чаплинського району. Переконатися в цьому дозволяють координати цього місця 46.295256, 33.791196 і перехід з прив'язкою на Google maps.

Також місце зйомки фото підтверджує, що це Павлівка:

Журналісти додають, що "впевнені, що місце зйомки - Павлівка Херсонської області, але можливо, зйомка була проведена не в 2017 році".

"Сподіваємося, що всі посадові особи в Збройних Силах візьмуть до уваги наявні матеріали для виявлення і виправлення недоліків в організації охорони повітряного простору нашої держави, а не будуть посилатися на бюрократичний принцип, коли документально все бездоганно", - додають в Мілітарному порталі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...