Життя дорожче: Серед кадрових російських військових на Донбасі зростає непокора, - ГУР Міноборони

2 березня двоє військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК відмовились виконувати накази командирів та написали рапорти на звільнення з військової служби.

Російські військові в Україні. Фото: dt.ua.

Військові не хочуть проводити небезпечні диверсійно-розвідувальні заходи. Про це повідомили в прес-службі Головного управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Підтверджено чергові втрати російських військовослужбовців зі складу підрозділів 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК у районі Мар’їнки. 2 березня ц.р. загинули п’ятеро російських військовослужбовців зі складу диверсійно-розвідувальних груп, які діяли на напрямку Красногорівки, ще четверо отримали поранення.

З огляду на примушення проводити небезпечні диверсійно-розвідувальні заходи, 2 березня ц.р. двоє військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК відмовились виконувати накази командирів та написали рапорти на звільнення з військової служби.

Зростає невдоволеність серед населення Донбасу присутністю та діями російських окупаційних військ. 2 березня ц.р. у н.п.Горлівка (в районі вулиці Комсомольська) військовослужбовці 3 окремої мотострілецької бригади, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, захопили в заручники бригаду швидкої допомоги та нанесли тяжкі тілесні ушкодження черговому лікарю. На захист медиків вийшло близько 20 мешканців прилеглих будинків.

Головне управління розвідки МО України продовжує цілеспрямовано збирати факти щодо участі кадрових російських військових у військових злочинах на тимчасово окупованих територіях Донбасу для подальшої передачі їх встановленим порядком до Міжнародного кримінального суду. Підтверджено, що на посаді “заместителя командующего по работе с личным составом 1 АК Центра территориальных войск Южного военного округа ВС Российской Федерации” (Донецьк) перебуває кадровий офіцер російської армії, полковник Чирков Євген Володимирович. Встановлено, що полковник Є.Чирков прибув з посади “заместителя командира по работе с личным составом 28 отдельной мотострелковой бригады Центрального военного округа ВС РФ” (м.Єкатеринбург), термін його відрядження до України з грудня 2015р. по червень 2016р., а місце постійного перебування та проходження служби – місто Єкатиринбург.

Відомо, що російський полковник знаходиться у тяжкому морально-психологічному стані у зв’язку з постійними конфліктами з вищим командуванням та скрутним фінансовим становищем, пов’язаним із систематичними затримками виплат грошового забезпечення, у т.ч. невиплатою надбавок за “особливі умови служби”.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...