Життя пілотів дорожче: Індія обрала винищувачі F-16, росіяни зі своїм "металобрухтом" нервово "курять в стороні"

Ті, що "не мають аналогів", за твердженнями російської пропаганди, дорого коштують індійським ВПС через постійні несправності та загибель пілотів. Різниця в ціні не покриває ризиків.

Фото:https://defence-ua.com/

За повідомленням американського концерну Lockheed Martin, з індійським авіаційним концерном TAS (Tata Advanced Systems Limited) підписано угоду про спільне виробництво в Індії багатоцільових літаків F-16 Block 70. Такий розвиток подій може означати значне зменшення участі росіян в індійському авіаційному будівництві і навіть можливе витіснення їх з індійського авіаційного ринку. Про це йдеться на сайті Defense Express, передають Патріоти України.

За повідомленнями індійської сторони, літаки F-16 Block 70 цілком відповідають потребам ВПС Індії. Більш того, йдеться не лише про можливість для Індії розпочати власну продукцію літаків F-16, створити логістичне забезпечення тощо, але й про можливість виходу з цим продуктом на експорт. Таким чином, індійський концерн TAS отримає можливість експортувати одну з останніх версій американського літака. Позитивними наслідками такої перспективної угоди, крім чисто фінансових прибутків, буде створення багатьох тисяч нових робочих місць в Індії і США.

Завершення угоди спричинить значний технологічний стрибок у авіапромисловості Індії. Це вже не перший досвід військово-технічної співпраці Індії і США. Раніше індійський концерн TAS вже брав участь у виробництві комплектуючих виробів для важких транспортних літаків C-130J Super Hercules та вертольотів S-92 Superhawk. Зараз йдеться про якісно новий рівень-створення на заводах концерну TAS повного циклу з виготовлення технічно дуже складних багатоцільових літаків.

Підписання угоди свідчить про створення в Індії умов для подальшого розвитку власного оборонного комплексу. Значний вплив на таке рішення мав той факт, що РФ раніше продала ліцензії на виробництво новітніх винищувачів Китаю. Отже, Делі, з точки зору необхідності мати перевагу над своїм агресивним сусідом, яким вважає Пекін, у відповідь мав посилити власну ППО за рахунок більш ефективних систем. Індія зробила ставку на якісну перевагу і бойові можливості літаків, що мають компенсувати чисельну перевагу китайців у повітрі.

Насамкінець, втрата індійського ринку матиме для РФ негативні наслідки. Це її програш стратегічного порядку, що дуже негативно впливатиме на економіку Федерації. Насамперед, це вдарить по інтересах російських авіаконцернів. Експерти припускають, що внаслідок зазначеного РФ назавжди втратить Індію в якості важливого і великого торговельного партнера, який значною мірою своїми закупками фінансував російські дослідження у сфері винищувачів нового покоління. Тому, у складі ВПС Індії літаки МіГ-21, MiГ-27 або навіть МіГ-29 в майбутньому замінять інші машини, вже точно не російського, а американського походження.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...