Зі сльозами на очах: У мережі показали, як жителі звільнених селищ на Донбасі зустріли визволителів ЗСУ (фото, відео)

Українські військові, спілкуючись з селищними жителями, з’ясували проблемні питання, що стосуються дитячого харчування, памперсів, а також відновлення електропостачання.

Фото:прес-центр штабу АТО

Українські військові взяли під повний контроль два селища – Травневе і Гладосове на Донбасі. Про це повідомляють у штабі АТО у Facebook, передають Патріоти України.

Сьогодні, 25 листопада жителям двох сіл доставили гуманітарну допомогу. Українські військові, спілкуючись з селищними жителями, з’ясували проблемні питання, що стосуються дитячого харчування, памперсів, а також відновлення електропостачання.

Сьогодні офіцерами груп ЦВС «Бахмут» та «Світлодарськ», слідом за передовими підрозділами ЗС України, було здійснено візит у населені пункти Гладосове та Травневе, які українські військові нещодавно взяли під свій повний контроль.

Так СІМІС роздали місцевим мешканцям продуктові набори першої необхідності що складалися з круп та м’ясних і рибних консервів. До речі гуманітарний вантаж офіцери групи ЦВС «Бахмут» сформували із продуктів харчування отриманих на військових складах для власних потреб.

– Так склалось що у нас наразі немає відповідних запасів, а люди потребують допомоги вже сьогодні. Тож офіцерами групи було прийняте рішення віддати більшу частину власних продуктів місцевим, які за весь час війни, перебуваючи як кажуть між двох вогнів, жодного разу не отримували будь якої допомоги, — зазначив керівник групи CIMIC бЦВС «Бахмут» підполковник Юрій Соколовський.

— Місцеві мешканці відверто радіють приходу українських військових, — підкреслив він.

Слід зазначити, що дістатися до сіл можна тільки полем по бездоріжжю. Місцеві жителі налякані боями, які точаться поблизу, але приходу військових раді, тому що сподіваються, що разом з українською владою повернуться й елементарні блага цивілізації – вода, газ і світло.

Також опубліковані фото з села Травневе, підконтрольного українським військовим. Про те, що населений пункт вже під контролем України, раніше не повідомляли, бо очікували, коли наші бійці закріпляться на позиціях.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...