З'явилася нова версія падіння російського космічного корабля

На борту могла статися нештатна ситуація, пишуть ЗМІ.

Запуск "Прогрес МС-04". Фото: "КП"

Крах російського космічного корабля "Прогрес МС-04" при виведенні на орбіту могли спровокувати технічні проблеми на борту, а не ракети-носії, як повідомлялося раніше. Про це інформує "Інтерфакс" з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

"За уточненими даними, позаштатна ситуація могла статися безпосередньо на борту космічної вантажівки, в результаті чого сталося передчасне розділення з третім ступенем, і корабель не вийшов на орбіту", - заявив агентству співрозмовник на космодромі.

Він повідомив, що частина зовнішніх елементів корабля в результаті відділення від третього ступеня розкрилася. "У корабля вийшли антени, однак не розкрилися сонячні батареї. Є відомості про те, що корабель при цьому виявився в неконтрольованому обертанні і отримав зовнішні пошкодження", - сказало джерело ЗМІ.

За його словами, до втрати телеметрії всі системи ракети-носія працювали штатно. "Розшифровка телеметрії, отриманої до 383-ї секунди, говорить про штатну роботу систем ракети-носія, що серед іншого дозволяє зробити висновок про нештатну ситуацію на борту корабля", - додав він. Нагадаємо, "Прогрес МС-04", що стартував 1 грудня до Міжнародної космічної станції, зазнав аварії в небі над Тувою. Пізніше у соцмережах висміяли цю аварію.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...