Злочини окупантів проти цивільних: Майже півмільйона людей на Донеччині залишились без води

Для того, щоб бригади розпочали ремонтні роботи ключовою умовою є обов’язкова присутність ОБСЄ та дотримання “режиму тиші”, якого поки що немає.
Павло Жебрівський. Фото: Укрінформ.

На Донбасі через пошкодження Південнодонбаського водопровіду під час обстрілу 400 тисяч людей залишилися без водопостачання. Зокрема, це жителі Покровська, Мирнограда, Волновахи, Добропілля та інших населених пунктів. Про це повідомив в ефірі телеканалу “112 Україна” глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передають Патріоти України.

“Зараз разом з ДержНС організовуємо підвезення питної та технічної води. Якщо в Авдіївці ми вже навчилися і чітко розуміємо, вже розписаний алгоритм, то тут, оскільки велика площа, велика кількість людей (близько 400 тис. осіб залишилися без води), за половину доби все зробити досить складно, але ми точно зробимо. І зараз проблема у тому, що ця насосна станція знаходиться ближче до позицій бойовиків. Крім цього, там розбитий трансформатор і пошкоджені батареї. На жаль, ми можемо працювати тільки бригадами”, – сказав він.

Голова ВЦА також зазначив, що для того, щоб бригади розпочали ремонтні роботи ключовою умовою є обов’язкова присутність ОБСЄ та дотримання “режиму тиші”. За словами Жебрівського, українська сторона вже надала “режим тиші”, зараз проводиться робота з російською стороною.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...