Знайомтесь, наш старий друг у новій команді Мітт Ромні: "Путін - головоріз, китайці - шахраї", - погляди потенційного держсекретаря президента Трампа

Ромні вже давно відомий своєю жорсткою позицією щодо Росії.

Мітт Ромні. Фото:Еспресо.TV

Перемовини щодо формування президентської адміністрації Дональда Трампа у США тривають. На посаду держсекретаря - людини, що відповідає за зовнішню політику в американській ієрархії, претендують декілька кандидатів, але основний і найбільш ймовірний - Мітт Ромні. Він відомий насамперед тим, що вважає Росію головним геополітичним супротивником США. Видання Гордон склало добірку висловлювань Мітта Ромні за кілька років, щоб мати уявлення про майбутній характер американської дипломатії, інформують Патріоти України.

Мітт Ромні - відомий в США політик. З 2003 по 2007 рік він був губернатором штату Массачусетс, а в 2012-му став кандидатом в президенти США від Республіканської партії. Ромні - прихильник вільного ринку, сімейних і релігійних (мормон за віросповіданням) цінностей і жорсткої зовнішньої політики.

Під час передвиборної гонки в США Ромні не підтримував Дональда Трампа і навіть вкрай негативно про нього відгукувався. Ймовірно, зараз, коли політик є основним кандидатом на посаду держсекретаря, суперечки часів виборів залишилися в минулому.

"Ось що я знаю. Трамп - фальшивка і шахрай. Його обіцянки коштують менше, ніж диплом "Університету Трампа". Він тримає американців за лохів: у нього буде квиток в Білий дім, а у нас будуть проблеми." - написав Ромні у своєму Twitter у березні цього року.

Під час президентської кампанії 2012 року Ромні, будучи на той момент кандидатом від республіканців, активно критикував Барака Обаму за недостатньо жорстку позицію щодо Росії і прямо заявив, що на його думку, РФ є головним опонентом США на світовій арені.

Росія без питань є нашим головним геополітичним супротивником ... Нація, яка стає в один ряд з найгіршими світовими представниками. Звичайно, найбільшу загрозу миру представляють ядерний Іран і ядерна Північна Корея, це вже досить проблематично. Але коли ці жахливі гравці дотримуються свого курсу і ми йдемо в ООН, щоб зупинити їх, коли, наприклад, Асад вбиває власний народ, ми йдемо в ООН - і хто завжди стає на їхній бік?

З інтерв'ю CNN 26 березня 2012 року

Через два роки Ромні знову підтвердив свою позицію щодо Росії після того, як трапилася анексія Криму, і зазначив, що санкції повинні були застосовуватися раніше.

На жаль, не чекаючи намірів Росії, президент не міг вжити заходів, які могли б запобігти тим наслідкам, які ви зараз бачите в Україні ... Хтось, напевно, здивований, але були багато інших, які передбачали, що Росія спробує захопити інші території . Це готувалося якийсь час, і ми могли почати діяти раніше. У нас могло б бути набагато більше можливостей, щоб запобігти просуванню Росії, якби, наприклад, ми працювали з нашими союзниками по всьому світу, щоб розробити санкції і дуже чітко донести це до Росії.

З інтерв'ю CBS 23 березня 2014 року

Відносно президента Росії Володимира Путіна Ромні дозволяв собі різкі висловлювання у своєму Twitter.

"Важлива відмінність - головоріз Путін вбиває журналістів і опонентів, наші президенти вбивають терористів і солдатів противника." - написав Ромні у грудні 2015.

Не дуже поблажливо Ромні відноситься і до Китаю. Однак його основні претензії до Піднебесної - економічні. Зокрема - штучне заниження цін на свої товари.

Китайці грають за іншими правилами. Перше - вони крадуть нашу інтелектуальну власність. Друге - вони зламують наші комп'ютерні системи, як державні, так і корпоративні. І нарешті, вони маніпулюють своєю валютою. Діючи так само, вони утримують низькі ціни на китайські товари і можуть бути впевнені, що їх ціни на продукти штучно занижені. Це хижацьке ціноутворення, це вбиває робочі місця в Америці. Якщо я стану президентом США, я хочу прояснити: я люблю вільну торгівлю, я хочу відкрити ринки для вільної торгівлі. Але я зламаю шахраїв, таких, як Китай.

З виступу на дебатах Республіканської партії 10 листопада 2011 року

Ромні позитивно ставиться до Польщі і вважає, що європейцям варто багато в чому брати з поляків приклад.

Сьогодні, коли багато хто шукає шляхи виходу з економічної рецесії і фіскальної кризи, відповідь є - подивіться на Польщу ... Замість того, щоб користуватися фальшивими обіцянками державно-регульованої економіки, Польща шукала, як стимулювати інновації, залучити інвестиції, розширити торгівлю і жити за цими правилами . Принципи вільного підприємництва можуть розвинути економіку і трансформувати суспільство.

З виступу у Варшавському університеті 31 липня 2012 року

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...