Знищать, як римляни Карфаген: Окупаційна влада у Криму може завдати незворотньої шкоди грунту

За словами еколога, наслідки для грунту від використання води з солоних озер будуть дуже серйозними.

Озеро Донузлав. Фото: allkrim.com.

Використання "владою" Криму води з високою мінералізацією з озер Сасик-Сиваш і Донузлав для сільськогосподарських потреб може завдати серйозної шкоди грунту. Про це повідомив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, передають Патріоти України з посиланням на sobytiya.info.

"Води там дійсно немає. І коли йшла дніпровська вода, проблеми були. Крим - безводна територія, тому для них це дуже серйозно", - сказав він. За словами еколога, наслідки для грунту від використання такої води будуть незворотні.

"Висока мінералізація води буде вбивати грунт. Сіль залишатиметься на поверхні і губити врожаї. Римляни так погубили Карфаген - заливши водою з високою мінералізацією. Через кілька років уже буде видно, що землі покриті скоринкою солі. Відновлення ґрунту - тривалий процес. По суті, грунт буде приведений в непридатність", - зробив висновок Борейко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...