Зроблено в Одесі: Унікальний український 3D-принтер друкуватиме деталі для автомобілів Tesla

​Творці представили свій винахід на виставці електроніки CES в Лас Вегасі.

Фото:ТСН

Українська фабрика 3D-друку Kwambio презентувала перший у світі виробничий 3D-принтер для кераміки, розроблений в Одесі, яким вже зацікавилися в автомобільній компанії Тесла. Презентація відбулася в січні на найбільшій виставці електроніки CES у Лас Вегасі 2018. Про це пише ТСН, передають Патріоти України.

Там власники української фабрики отримали кілька пропозицій щодо співпраці від відомих світових компаній.

"Lockheed Martin (виробник військової техніки на замовлення Пентагону в основному в сфері авіації, аерокосмічній сфері) зацікавилися нашим принтером для друку прототипів металевих виробів для випробувань", - повідомив співвласник фабрики Володимир Усов.

Представник Tesla зацікавився українським принтером з тією ж метою, тільки деталі будуть виготовлятися для автомобілів.

А ось у компанії Sony в Японії є сервіс для друку фігурок з 3D-фотографій людей. "Їм потрібна швидка технологія, яка за кілька годин може надрукувати цей об'єкт. І наша технологія для цього підходить. Вони хочуть інтегрувати її в свій сервіс", - сказав Усов.

Крім того, додав власник фабрики 3D-друку, на них вийшли дистриб'ютори для продажу унікальних принтерів до країн Північної і Латинської Америки, Європи і Туреччини.

"Ми плануємо налагодити виробництво принтерів на експорт. До цього ми працювали як фабрика, тобто до нас надходили замовлення і ми їх виконували, використовуючи наші принтери і технології для клієнтів, а зараз ми почали пропонувати саму технологію у вигляді принтера і додаткових матеріалів, щоб наші клієнти могли самостійно налаштувати виробництво у себе на території", - розповів Усов про плани розширення бізнесу.

Як повідомлялося раніше, Kwambio починався як стартап 2016 року. Фабрику 3D-друку всіляких предметів з кераміки і металу Володимир Усов відкрив в Одесі зі своїм партнером і другом Дмитром Кривошеєвим.

Тоді вони використовували існуючі на ринку моделі 3D-принтерів і допрацьовували їх під свої потреби. А тепер зібрали свій власний принтер, який був позитивно оцінений експертами та потенційними покупцями на січневій виставці у Лас Вегасі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...