Розробка з Одеси: Стартап Kwambio представив перший український 3D-принтер для друку кераміки

Прилад Ceramo One від Kwambio друкує предмети будь-якої складності: від прикрас, посуду до кісткових імплантів.

Фото:ain.ua

Одеський стартап Kwambio представив розробку високоточного 3D-принтера для друку керамічних виробів. Про це повідомляє AIN, передають Патріоти України.

Прилад Ceramo One від Kwambio друкує предмети будь-якої складності: від прикрас, посуду до кісткових імплантів. Завдяки українській розробці можна надрукувати кружку за 2-3 години.

Під час виробництва принтера одесити зіткнулися з проблемою: жоден з існуючих приладів не міг надрукувати виріб з кераміки достатньо майстерно та швидко. Виготовлення 1 філіжанки могло зайняти 10 днів. Тоді інженерам довелося вигадати нову технологію струменевого друку, що дозволяла виготовляти одразу готові предмети, які не потребували запікання.

За словами розробників, українська модель перевершує інші існуючі у світі своєю швидкістю та точністю друку. Також одесити можуть запропонувати широкий вибір матеріалів власної розробки, що дозволить друкувати як дизайн об'єкта, так і зразки для промисловості.

Також українці сильно знизили ціну виробництва. Наприклад, 1 квадратний сантиметр поверхні коштує до 8 центів, що є майже удвічі менше за середню на ринку.

Максимально розмір виробу від принтера Ceramo One 35x35x38 см. Предмети великого об'єму друкуються по частинах.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...