Юний шахрай із Одещини обдурив відомого російського дизайнера

Українець вивів на свій гаманець близько $ 3000, перш ніж Артемій Лебедєв запідозрив недобре.

Артемій Лебедєв. Фото: соцмережі.

Російський дизайнер Артемій Лебедєв став жертвою простої шахрайської схеми в Telegram, яку організував молодий українець. Він втерся в довіру до дизайнера і вивів на свій гаманець близько $ 3000, перш ніж той запідозрив недобре. Про це сам Лебедєв написав у соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

"Все началось с письма с предложением приводить Артемию как минимум одного рекламного клиента в неделю: «Приветствую! Я создатель двух каналов в Телеграм – @theappbox и @appboxnews (160 000 аудитории). Хочу предложить сотрудничество со мной: т.к. в Телеграме уже больше 2-х лет, много контактов рекламодателей. Предлагаю заниматься параллельно твоим каналом. (Продажа + закуп по необходимости)», — розповів дизайнер.

У контактах вищезазначених каналів дійсно був вказаний автор листа, блогер представився як Маха Хайпов, що викликало довіру. Сама пропозиція також здалася дизайнеру привабливою: Маха претендував всього на 3-4% з реклами і гарантував як мінімум одну рекламу в тиждень. Всі звіти з продажу обіцяв вести в Google Docs, а також запропонував скинути приклади своїх робіт.

«Для переписки с рекламодателями Хайпов создал отдельный Telegram-канал @temapr и настоял на добавлении туда Лебедева – «чтобы у меня был к нему полный доступ, чтобы я читал переписки с рекламодателями. Короче, полная иллюзия приближающегося обогащения затмила мне разум. Затем мошенник убедил Лебедева добавить этот же Telegram-канал в свой канал – в качестве контакта для обратной связи», – бідкається Лебедєв.

Отримавши посилання на свій канал в профілі дизайнера, шахрай зайнявся пошуком рекламодавців. Все б добре, якби не один момент: для отримання грошей від рекламодавців Хайпов вказав власні Qiwi-гаманці. Дизайнер упустив це, «тому що звик, що всі оплати проходять офіційно через його сайт. До моменту, коли Лебедєв схаменувся, шахрай вже встиг вивести близько $ 3000. на свої гаманці.

Як виявилося, дизайнер був не першою жертвою підприємливого молодика. «К середине дня несколько человек поинтересовались у меня, не сошел ли я с ума. Потому что чувак оказался активным рецидивистом – и успел кидануть кучу людей, особенно в телеграме. Он так же втирался в доверие, продавал рекламу на разных успешных каналах и так же исчезал», – пише Артемій.

За даними Лебедєва, спритним Telegram- шахраєм виявився юний геймер Максим Ханов з міста Роздольна Одеської області. Під різними іменами і з різних email-адрес (decartlive@gmail.com, maks-han@bk.ru, warixcook@gmail.com) він зв'язувався з власниками популярних каналів і рекламодавцями, пропонуючи їм свої послуги.


Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...