Зрозуміло звідкіля ноги ростуть? Сьогодні АП, завтра - посольство США: вкладники банку "Михайлівський" оприлюднили свої плани

За заявами організаторів, хтось має повернути кошти, котрі перевищують 200 тисяч гарантованих Фондом гарантування вкладів. Якщо це не зробить Україна, мусять платити американці.

Вкладники збанкрутілих банків. Фото: 24tv.ua.

Вкладники ліквідованого банку "Михайлівський" та інших проблемних банків після пікету на Хрещатику протестують під Адміністрацією Президента України. Як повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ, до людей вийшов представник Адміністрації Президента, передають Патріоти України.

Він повідомив, що з керівництва АП вийти ніхто не вийде, а звернення людей може прийняти він. Однак протестувальників це не влаштувало. Зокрема, вони вимагали зустрічі з Борисом Ложкіним. Завтра вкладники банків мають намір протестувати під американським посольством. Початок о 10 ранку від ст. метро "Берестейська".

Прес-служба Національного банку України на своїй сторінці у "Фейсбуці" поширила заяву, у якій заперечила повідомлення ЗМІ про мітинг вкладників банку-банкрута «Михайлівський». Так, за словами речників НБУ, вкладники банку «Михайлівський» почали отримувати свої вклади ще з п’ятнадцятого липня цього року. Зрозуміло, що виплата здійснюється в межах, передбачених законодавством – до двохсот тисяч гривень. При цьому, вже 93 % осіб, які мали депозити у банку-банкруті, отримали свої кошти. ФГВФО (Фонд гарантування вкладів фізичних осіб) виплачує кошти через такі банки: ПУМБ, Правекс-банк, Кредобанк, Альфа банк, Таскомбанк, Банк Кредит Дніпро.

Здебільшого особи, які мітингували, мали договірні стосунки з фінансовими компаніями «Індивідуальний розрахунковий центр» та «Кредитно-інвестиційний центр», діяльність яких, відповідно до законодавства, Нацбанк не регулює. Також законом не передбачено автоматичного повернення вкладів, переданих до фінкомпаній – за бажанням можна вимагати такої виплати у судовому порядку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...