"Зрив розгляду, надання можливості для втечі", - експерт про дії суддів у справі Олександра Єфремова

Більш реальною справою, за якою можна залучити Єфремова до кримінальної відповідальності, є так звана "вугільна справа".

Олександр Єфремов. Фото: nabat.in.ua.

Справа проти політика про "диктаторські закони" розсипається на очах. Суд робить все можливе, щоб Єфремова не можна було "посадити". Колишній соратник Єфремова, Тарас Чорновіл розповів, що притягнути до відповідальності Єфремова за те, що він змусив депутатів поставити підписи за відсутніх колег, швидше за все не вдасться, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

Колишній регіонал переконує, що тільки особиста заява депутата про фальсифікацію підпису буде підтвердженням в суді. Тарас Чорновіл вважає, що більш реальною справою, за якою можна залучити Єфремова до кримінальної відповідальності є так звана "вугільна справа". Але і тут суд "досяг успіху":

"Але суд робить все можливе, щоб і цю справу не довести до свого завершення", - констатує Чорновіл. Також екс-політик стурбований корумпованістю суддів, а також тим, що спостерігається реванш старої судової системи: "Бачимо очевидний реванш судової системи ... Але коли справу Єфремова веде управління Горбатюка, з повною довірою, то вина на судовій владі. Зрив розгляду, надання можливості для втечі, опинитися поза зоною тиску слідства", - переконаний колишній параментарій.

За словами Чорновола, ще за часів Януковича, на Єфремова було заведено справу, але потім призупинено. І зараз саме ці матеріали можуть допомогти розслідуванню нинішньої Генпрокуратури. Ще одним козирем, який Єфремову нещодавно дали на руки, Чорновіл називає зняття з Олександра Єфремова електронного браслета і повернення йому закордонного паспорта. У разі, якщо йому дійсно повернутий документ для виїзду за кордон, то тепер в залежності від ситуації він зможе з легкістю втекти з країни, переконаний колишній парламентарій.

Нагадаємо, Олександра Єфремова звинувачують у фальсифікації під час голосування так званих "диктаторських законів" 16 січня. Але засідання суду так і не почалося. Також в кінці липня 2014 на Єфремова завели справу за фактами порушень на ДП "Луганськвугілля". Нещодавно йому повернули закордонний паспорт і зняли браслет стеження.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...