Зважаючи на надсучасне озброєння, яке мають США та Ізраїль, серйозної небезпеки в Сирії російські ЗРК С-300 не становлять, - генерал

Останні ракетні атаки, в тому числі "Томагавків", продемонстрували повну безпорадність ППО режиму Асада.

ЗРК С-300. Ілюстрація:3v-Soviet

Зенітно-ракетні комплекси С-300, якщо вони поставлені Росією в Сирію, не здатні суттєво зміцнити протиповітряну оборону сил Башара Асада. Про це розповів Обозревателю ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан, зазначають Патріоти України.

"Сили Асада в Сирії не врятують ані С-300, ані С-400", - наголосив він. Коментуючи інформацію посла Сирії в Росії про те, що С-300, які Росія нібито пообіцяла передати Сирії безкоштовно, вже місяць як "працюють" там, генерал зауважив: сумнівний сам факт такої поставки.

"Говорити про те, що це доведений факт, особливих підстав немає", - сказав він. У цьому контексті Богдан нагадав про "досить жорсткі" заяви міністра оборони Ізраїлю про те, що в разі направлення С-300 на цю державу вони негайно будуть знищені.

Разом з тим генерал констатував: "Останні ракетні атаки, в тому числі "Томагавків", продемонстрували повну безпорадність цих ППО, в тому числі Росії".

"С-300 - це система передостаннього покоління, але з огляду на те, яке надсучасне озброєння мають США і той же Ізраїль, серйозну небезпеку вони не становлять. Їх можна досить просто обійти і уразити ті цілі, які необхідно. Ефективність С-300 може бути забезпечена тільки в комфортних умовах", - заявив він.

Відповідаючи на запитання, чи можуть таку небезпеку становити більш нові російські зенітно-ракетні системи - С-400 - Богдан запевнив: "Це теж не змінить ситуацію. Сили Асада в Сирії не врятують ані С-300, ані С-400" .

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...